Sean "Diddy" Combs védelmében: Anyja szerint a vádak hazugságok

Sean "Diddy" Combs, a híres rapper és zenei producer, szexuális erőszak és zsarolás vádjával került a figyelem középpontjába, de anyja, Janice Small Combs szerint ezek a vádak alaptalanok és hazugságokon alapulnak.

Sean "Diddy" Combs szeptemberben került letartóztatásra, miután több mint száz ember, köztük férfiak és nők, szexuális zaklatással, nemi erőszakkal és szexuális kizsákmányolással vádolták meg. A vádak szerint Combs legalább 2008 óta működtetett egy bűnszervezetet, amely drogokkal és erőszakkal kényszerített embereket szexuális cselekményekre, köztük kiskorúakat is.

Janice Small Combs, Diddy anyja, az ügyvédein keresztül kiadott nyilatkozatában védelmébe vette fiát. Szerinte Diddy nem az a szörnyeteg, akinek lefestik, és bár a múltban hibázott, a mostani vádak alaptalanok. "Szívszorító látni, hogy a fiamat nem az igazság, hanem egy hazugságokból kreált narratíva miatt ítélik el" – írta.

A vádak sorát Cassie Ventura, Diddy volt élettársa nyitotta meg, aki azt állította, hogy a rapper többször kényszerítette őt szexuális cselekményekre, és rendszeresen bántalmazta. Az ügyet végül peren kívül rendezték.

Egy 2016-os videó is napvilágot látott, amelyen Diddy fizikailag bántalmazza Venturát. Emiatt a rapper bocsánatot kért, és vállalta a felelősséget a tetteiért.

Janice Small Combs szerint a fia ellen felhozott vádak pénzmotiváltak, és nehezményezte, hogy mindenki a fia ellen fordult anélkül, hogy meghallgatták volna. Diddy jelenleg egy manhattani fogdában van, ahonnan még óvadék ellenében sem engedik ki. Diddy következő bírósági megjelenése október 9-én lesz, ahol ügyvédei ismét megpróbálják elérni, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék.