Lövöldözés egy svéd bevásárlóközpontban: Egy ember megsebesült, gyanúsítottat őrizetbe vettek

Lövöldözés történt a délnyugat-svédországi Kungsbacka egyik bevásárlóközpontjában vasárnap, amely során egy ember megsebesült, és egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. Az eset hátterét még vizsgálják.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint lövések dördültek el a Kungsbacka bevásárlóközpontban, amely során egy ember megsebesült, és életmentő intézkedéseket kellett alkalmazni. A hatóságok egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, de egyelőre nem tudni, hogy az elkövető egyedül cselekedett-e.

A TT svéd hírügynökség jelentése szerint a bevásárlóközpontot evakuálták, és a rendőrség gyilkosság kísérlete miatt nyomozást indított. A Göteborg közelében lévő településen történtek hátterét még nem tisztázták.

Svédországban az utóbbi években jelentősen megszaporodtak az erőszakos bűncselekmények, különösen a bandaháborúk és a kábítószer-kereskedelem miatti lövöldözések száma nőtt meg.

Az Aftonbladet beszámolója szerint egy bolti alkalmazottat lőttek le a Kungsmassan bevásárlóközpontban, és egy 15 évnél fiatalabb fiút tartóztattak le a bűncselekmény gyanújával. A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondták, hogy a riasztó megszólalt, és a látogatókat felszólították, hogy azonnal keressenek menedéket. A rendőrség vasárnap nem sokkal délután 15 óra után kapta meg a hívást az eldördülő lövésekről.