Gázrobbanás Tapolcán: Súlyos sérült és kiürítés

Vasárnap este gázrobbanás történt Tapolcán egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakásában, amelynek következtében az erkély leomlott, és 198 embernek kellett elhagynia otthonát. Egy ember súlyosan megsérült.

A robbanás Tapolcán, a Kazinczy téren történt, és a detonáció következtében az erkély leomlott. Egy ember súlyosan megsérült, akit a veszprémi kórházba szállítottak. A lakás konyhájában kisebb tűz is keletkezett, amit egy szabadnapos tűzoltó oltott el. Az érintett épületszárnyat átmenetileg kiürítették, összesen 198 ember hagyta el a lakásokat. Az érintett szintek lakói a szükséges rendőri intézkedést követően térhetnek vissza otthonaikba.

A helyszínen az ajkai, keszthelyi, badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is dolgozik. Az épületet statikus vizsgálja a detonáció okozta károk felmérése érdekében.

Érdekesség, hogy korábban, május 22-én is történt hasonló gázrobbanás ugyanazon a helyszínen, amikor vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció. Akkor is keletkezett kisebb tűz, és egy embert kórházba szállítottak.