Új televíziós platform érkezik a Vodafone és DIGI ügyfelei számára

A Vodafone és a DIGI ügyfelei hamarosan egy új televíziós platformon, a One Tv-n keresztül érhetik el a hagyományos tv-s tartalmakat és a streaming szolgáltatásokat. Az RTL és a 4iG Csoport stratégiai együttműködése révén 2025 januártól a 4iG lesz az egyedüli magyarországi telekommunikációs szolgáltató, amely értékesítheti az RTL streaming szolgáltatását, az RTL+-t.

Az RTL Magyarország és a 4iG Csoport közötti együttműködés eredményeként a Vodafone Magyarország és a DIGI ügyfelei is részesülhetnek az új szolgáltatásokból. A megállapodás értelmében a 4iG Csoport 2025 januárjától kezdődően kizárólagosan biztosíthatja ügyfeleinek az RTL Magyarország teljes portfólióját, beleértve a lineáris televíziós csatornákat és az RTL+ streamingszolgáltatást.

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a vállalatcsoportok célja a legnagyobb elérés és a legjobb ügyfélélmény nyújtása. Az együttműködés hátterében hosszú évek óta tartó kapcsolat áll, amely a mostani megállapodást is megalapozta.

A 4iG Csoport és az RTL Magyarország közötti tartalmi és műsorgyártási együttműködés is része a megállapodásnak. Amennyiben magyar csapatok bekerülnek az UEFA-csoportokba, a közvetítést közösen végzik majd.

A Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója, Bányai Tamás szerint az új előfizetők automatikusan az új szolgáltatást használhatják, míg a meglévő ügyfeleket egy héttel az átállás előtt értesítik a szoftverfrissítésről. A migrálási folyamat automatikusan zajlik.

A 4iG Csoport távközlési stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese, Tábori Tamás szerint a lineáris televíziós piac még nem temethető el Magyarországon, és a fogyasztói szokások változása jelentős lökést kapott a koronavírus-járvány hatására.

A magyar háztartások mintegy 820 ezer rendelkezik valamilyen streaming-előfizetéssel, és a felhasználók 80%-a legalább két szerződéssel rendelkezik. Az RTL és a 4iG képviselői szerint a magyar piac le van maradva a nyugat-európai trendektől, és nem lehet olyan magas árat kérni a hazai szolgáltatásokért, mint a nemzetközi streaming óriások esetében.

Az új One Tv platformon a lineáris televízió, video-on-demand és streaming-alkalmazások egy helyen lesznek elérhetőek. A platformon perszonalizált ajánlómotor is működni fog, amely segíti a személyre szabott tartalmak ajánlását.

A Vodafone-ügyfelek 2024-ben, míg a DIGI-s fogyasztók 2025 januártól érhetik el az új platformot. A platformváltás hátterében a Vodafone Magyarország 2023 januári tulajdonosváltása áll, melynek következtében a magyar vállalatnak le kell válnia a Vodafone Csoport rendszereiről.

A magyar piac jelenleg csak lassan követi a nyugat-európai trendeket, de a hazai OTT piac folyamatosan növekszik, és várhatóan még több streaming platform és szolgáltató jelenik meg Magyarországon is. A streaming és a lineáris TV szolgáltatások általában kiegészítik egymást, és a hazai háztartások egyötöde már használ valamilyen VoD/streaming szolgáltatást.

A One TV nevű új TV-platform 2025 első felében megújuló arculattal és logóval érkezik okostelefonokra, webre és tévékre. A platform fejlesztése az első fázisban tart, amely közel azonos funkcionalitásokat nyújt a Vodafone ügyfelei számára, mint a VTV-platform. A funkcionalitások a márkaváltással teljesednek ki és kínálnak többletszolgáltatásokat a korábban megismert platformhoz képest, a fejlesztések és frissítések kiadása addig folyamatos.

(Borítókép: A Vodafone székház 2022-ben. Fotó: Szabó Réka / Index)