Az ÖBB figyelmeztet az esőzések miatt és szünetelhet a vonatforgalom

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) figyelmeztetést adott ki a következő napokra előrejelzett heves esőzések miatt, amelyek zavarokat okozhatnak az osztrák vonatforgalomban. Az ÖBB azt javasolja, hogy senki ne utazzon vonattal Ausztriába, onnan vagy azon keresztül.

Az ÖBB szerint az esőzések miatt várhatóan áradások is lehetnek, különösen a Duna mentén Magyarországon, és akár fél méter hó is eshet az Alpokban a hétvégén. A vasúttársaság rugalmas jegyhasználatot kínál az érintett időszakban minden vonatra, amely Ausztriába vagy azon keresztül közlekedik. A szeptember 13-15 közötti jegyek szeptember 12-18 között használhatók fel, vagy díjmentesen visszatéríthetők.

Az utasok, akik a jövőben tervezik utazásukat, visszatérítést vagy jegycserét igényelhetnek díjmentesen. Érvényes jegyekkel az utazók a megszokottól eltérő vonatokra is ingyenesen foglalhatnak helyet az érintett időszakban, járathoz kötöttség nélkül. Amennyiben másik vonatot választanak, úgy új helyjegyet kell váltani, amit díjmentesen állít ki a vasúttársaság. További információk az ÖBB folyamatosan frissülő honlapján és a MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámán érhetők el.