A Médiahatóság bírságot szabott ki a TV2-re

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Média Tanácsa pénzbírságot szabott ki a TV2 Zrt.-re, mert nem jelenítették meg a besorolási jelöléseket a "Házasodna a gazda" műsorukon a TV2 Play-en. A Tanács összesen 350 000 magyar forint bírságot rótt ki, amelyből 100 000 forint a besorolási jelölések elmulasztásáért, további 200 000 forint pedig azért, mert nem jelölték meg az életkor szerinti kategóriákat a TV2 Play felületén. A Média Tanács emellett 50 000 forintos bírságot szabott ki a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjére ismételt jogsértések miatt.

A TV2 Zrt. elleni intézkedés mellett a Média Tanács más médiumokat is vizsgálat alá vett, mint például a Rádió 1 és a Disney Channel, amelyeket a reklámok helytelen jelölése és a korhatár-besorolások pontatlan megjelölése miatt vizsgáltak. A SuperTV2 szintén problémákat okozott a korhatár-besorolásokkal kapcsolatban, ami miatt az NMHH kapcsolatba lépett külföldi hatóságokkal a potenciális jogsértések miatt.

Annak ellenére, hogy a TV2 Zrt.-re kiszabott bírságok összege eléri a 350 000 forintot, a cég tavalyi bevétele meghaladta az 53 milliárd forintot, több mint 2 milliárd forintos nyereséggel. Ez azt jelenti, hogy a csatorna tavaly körülbelül percenként 101 000 forintot keresett, így a kiszabott bírságokat mindössze 3 perc adásidő alatt képes fedezni.