Biden és Trump a 9/11-es megemlékezésen

Joe Biden amerikai elnök meglepetést okozott, amikor egy "Trump 2024" sapkát viselt egy pennsylvaniai tűzoltóállomáson, Shanksville közelében, a szeptember 11-i terrortámadások 23. évfordulójának megemlékezésén. A Fehér Ház szerint Biden gesztusa az egység szimbóluma volt, amit a helyszínen jelenlévők jól fogadtak. A sapkacserét követően Trump humorosan megköszönte Biden támogatását, míg Biden megtartotta Trump sapkáját, és a férfi egy újat kapott Trump kampánycsapatától.

Donald Trump a Taylor Swift által támogatott Kamala Harris elnökjelöltről szólva kijelentette, hogy Swift liberális nézetei miatt várható volt a támogatása. Trump azt hangsúlyozta, hogy inkább Brittany Mahomes-t részesíti előnyben, aki nyilvánosan támogatja őt. Swift rajongói közül néhányan "Swifties for Kamala" néven csoportot alakítottak, hogy támogassák Harrist. Trump korábban hírekkel foglalkozott Swifttel kapcsolatban, és AI által generált képeket is megosztott Swift rajongóiról, akik támogatják őt. Egy vitán Harris-szel Trump védekezésre kényszerült, Harris pedig próbálta csapdába csalni Trumpot az őt ért globális vezetői reakciókkal és a gyűléseivel kapcsolatos kijelentésekkel.

Taylor Swift hivatalosan is bejelentette támogatását a demokrata elnökjelölt Kamala Harris számára az Instagramon, Harris tehetséges politikusként való jelölését emelve ki, aki az Egyesült Államok számára előnyös értékeket képvisel. Elon Musk, Trump hangos támogatója, válaszul felajánlotta Swiftnek, hogy gyermeket ad neki és megvédi a macskáit. Musk megjegyzése Swift "Gyermektelen Macskás Hölgy" aláírására reagált, amit eredetileg Trump alelnökjelöltje, JD Vance használt a demokratákra utalva. Musk nem részletezte, hogyan tervezi Swiftnek gyermeket adni.

A Fehér Ház leszögezte, hogy Biden cselekedete az ország egységét hivatott szimbolizálni. A 9/11-es megemlékezés látogatása után Biden találkozott Donald Trumppal is. Trump ugyanabban a tűzoltóállomáson járt, de nem vett részt sapkacserében. Biden a vitára utalva viccesen megjegyezte: "Nincs kutya- vagy macskaevés!", ezzel Donald Trump egy korábbi, Ohio államban tett vitatott kijelentésére utalva. Kamala Harris és Donald Trump kezet fogtak a 9/11-es megemlékezési eseményen, és egymás mellett hallgatták a beszédeket a elnökjelölti vita után.