Semjén Zsolt könyvének tömeges vásárlása és ajándékozása

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója közel 9 millió forintért vásárolt 5000 példányt Semjén Zsolt "A józan ész ellenforradalma" című könyvéből, mely ingyenesen is elérhető a párt honlapján. A könyveket reprezentációs céllal szerezték be, és katolikus papok kapták ajándékba.

A KDNP augusztusban kötött szerződést az Antológia Kiadó és Nyomda Kft.-vel a könyvek beszerzésére, amelyért nettó 6,95 millió forintot, bruttóban pedig 8,8 millió forintot fizettek. A kötet darabonkénti ára nettó 1390 forint, bruttóban körülbelül 1800 forint volt. A könyv, mely augusztusban jelent meg, tartalmazza Semjén Zsolt elmúlt években adott interjúiból, közleményeiből, beszédeiből származó válogatást.

A beszerzés részleteiről a 444.hu érdeklődött az Országház sajtóosztályánál, ahol megerősítették, hogy a könyveket reprezentációs céllal szerezték be. Egy olvasói jelzés alapján a könyveket katolikus papok kapták meg ajándékba, melyeket Semjén Zsolt nevével feladva postáztak. Az ismerősi körben szerzett tapasztalatok alapján minden katolikus pap megkaphatta a könyvet, és feltételezhetően a protestáns papok is részesülhettek belőle, mivel Magyarországon nincs 5000 katolikus pap.

Semjén Zsolt korábban is ajándékozott már könyvet a lelkipásztoroknak. 2021 decemberében "Az örök magyarság küldetésében" című, általa dedikált könyvet kaptak a papok. Az ajándékozás nem új keletű tehát, és a könyvek tartalma mellett a pártelnök személyes elkötelezettségének hangsúlyozása is cél. A "A józan ész ellenforradalma" című könyvben olyan fejezetcímek is megtalálhatók, mint "A pápáról és a pride-ról" vagy "Ha Miskolcról kilőnének egy rakétát, lehet, hogy fél óra múlva nem lenne Miskolc".