Újra tanít a verbálisan bántalmazó pedagógus

Újra gyerekeket tanít az a tanítónő, aki hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy kislányt a Sárkeresztúri Általános Iskolában. A pedagógus korábban fenyegető és megalázó megjegyzéseket tett, ami miatt a 9 éves Emma öngyilkossági gondolatokkal küzdött.

A tanárt júniusban menesztették, miután kiderült, hogy durva szavakkal illette a kislányt, például azzal fenyegette, hogy "kitekeri a nyakát" és "kivágja úgy, hogy kitörik kezed-lábad" . A szülők rejtett diktafonnal rögzítették a tanteremben történteket, miután egy gyerekpszichológus felhívta a figyelmüket a problémára, és miután Emma egyre inkább befelé fordult .

A szülők először az iskola vezetőjéhez fordultak, de nem találtak megértésre. Később a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vezetőjétől kértek segítséget, hogy Emmának új iskolát találjanak, de a tankerület szerint nem tudtak a felvételekről. A tanítót végül elbocsátották, és a rendőrség is elindított egy nyomozást. Az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát lányuknak, és csak az RTL riportja után indult vizsgálat .

Azonban a tanár újra tanít, csak néhány településsel odébb. Emma édesanyja, Bori-Hegyi Melinda szerint csak akkor lenne nyugodt, ha a tanító soha többé nem foglalkozhatna gyerekekkel . Az anyuka közel két tucat levelet írt különböző szervezeteknek és magas rangú tisztségviselőknek, hogy megtudja, miért nem vonták felelősségre az iskola vagy a tankerület vezetőjét, és hogy megismerhesse az ügy kivizsgálásáról készült jegyzőkönyveket. Érdemi választ azonban nem kapott, csak a Belügyminisztériumhoz irányították, amely az RTL megkeresésére sem reagált .

A tanév első napján többen is megkeresték Bori-Hegyi Melindát azzal, hogy a pedagógus újra tanít. Az anyuka elmondása szerint elsírta magát, amikor megtudta, hogy a tanítónő ismét gyerekekkel foglalkozhat, és pár településsel arrébb kapott munkát . Bori-Hegyi Melinda továbbra is válaszokat vár, de állítása szerint senkitől sem kapott érdemi információt .