Útlezárások és baleset okozta torlódások az M0-son, az M4-esen és az ország több pontján

A közlekedőknek készülniük kell a forgalmi akadályokra az M0-s autóúton, az M4-esen és az ország több más pontján is, ahol burkolatjavítások, balesetek és egyéb műszaki mentések miatt alakulhatnak ki jelentős torlódások.

Az M0-s autóúton, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, az alacskai pihenő közelében burkolatjavítási munkálatokat végeznek kedden, ami forgalomkorlátozással jár. A munkálatokat az autóút 37-es kilométerénél, Gyál és Vecsés térségében végzik, várhatóan délelőtt 10 és délután 2 óra között. Ebben az időszakban csak egy sávon haladhat a forgalom, ami torlódásokat eredményezhet.

Az érintett időszakban az alacskai pihenőt nem zárják le, az továbbra is üzemelni fog, és a munkavégzésre, valamint a korlátozásokra előjelző és változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt ajánlja, hogy az autósok még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről az Útinform weboldalán, és az optimális útvonal megtervezéséhez navigációs, közösségi autós alkalmazások használatát is javasolják.

Az M4-es autóúton, Budapest felé, Üllő térségében egy ráfutásos baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki. A baleset a 26-os kilométernél történt, ahol csak egy sáv járható, ez okozza a dugót. A katasztrófavédelem szerint egy kisteherautó és egy kisbusz ütközött össze, a járművekben összesen heten ültek, hozzájuk mentő érkezett. Aki teheti, kerüljön a 4-es főúton, a 35-ös kilométernél található Monor nyugat csomópontnál.

Az ország több pontján is számítani kell terelésekre és útlezárásokra. Kondorosnál, az M44-es autóút 92-es és 93-as kilométerszelvénye között szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi, ahol félpályán halad a forgalom. A 37-es főúton, Arnót határában és a 85-ös főúton, Csorna térségében is balesetek történtek.

Kigyulladt egy személygépkocsi utastere Budapest XIV. kerületében, a Thököly úton, a Csantavér utca közelében, ahol a fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Két új terelést építettek ki az M7-es autópályán, ahol a Letenye felé vezető oldalon, Martonvásár és Polgárdi térségében, valamint a Kőröshegyi völgyhídon is karbantartási munkák zajlanak. Az M7-esen a 29-es és a 35-ös kilométer között a határ felé a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom, míg Budapest felé a külső és a leállósáv vehető igénybe. A 80-as és a 83-as kilométer között Letenye felé a külső sávot lezárták.

Előreláthatólag péntekig, minden nap 07:30 és 15:00 között burkolatjavítási munkákat végeznek az 55-ös főúton, a bajai Türr István Duna-hídon, a 103-as és a 105-ös kilométer között.

A közlekedőknek tehát fokozott türelemmel és elővigyázatossággal kell közlekedniük ezen a napon, és érdemes időben tájékozódniuk a legfrissebb információkról, hogy elkerülhessék a várhatóan kialakuló forgalmi dugókat.