Ukrajnai dróntámadások Moszkvában

Ukrajnai drónok támadták meg Moszkvát ma reggel, ahol az orosz védelmi minisztérium szerint 14 drónt lelőttek. Az incidens polgári áldozatokat is követelt, többek között egy lakóépületet találtak el Ramenskoye-ban, ahol egy 46 éves nő meghalt és további három személy megsérült.

A támadás során több repülőteret, köztük a Zhukovsky és a Domodedovo repülőtereket is célba vették. Legalább egy személy életét vesztette és négyen megsebesültek, valószínűleg a moszkvai repülőterek ellen irányuló támadások következtében.

Az orosz hatóságok szerint a légvédelem 14 drónt semlegesített, és az intenzív támadás miatt a Domodedovo, Sheremetyevo és Zhukovsky repülőtereket lezárták. A moszkvai Ramenskoye kerületében található lakóépületet el kellett hagyniuk több mint negyven embernek.

Ukrajna a Moszkva környéki területeket is célzó dróntámadást indított, ami légiriadókat váltott ki. Egy repülőtérnek le kellett zárnia a légtérét, és minden járatot felfüggesztettek. Az orosz légvédelem állítása szerint 57 drónt semlegesítettek, de az online terjedő videók jelentős pusztítást mutatnak. Több moszkvai régióban is hallottak légiriadót szeptember 10-én reggel. A Brjanszki régióban 21 drónt semlegesítettek, míg Moszkva polgármestere megerősítette, hogy több mint egy tucat drónt lelőttek, amik a főváros felé tartottak. Tűz ütött ki egy lakóépületben Ramenskoye-ban, ahol dróntrümmelőket találtak. A városhoz közeli Zhukovsky repülőtérnek több mint 30 járatot át kellett irányítania a Vnukovo repülőtérre az incidens miatt.

Ukrajna nagyszabású dróntámadást indított Oroszország ellen, több régiót is célzva, köztük Moszkvát. Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy az éjszaka folyamán 144 ukrán drónt lőttek le, ami az elmúlt több mint 2,5 éves konfliktus egyik legnagyobb dróntámadását jelenti. A támadás következtében három moszkvai repülőteret lezártak, egy személy meghalt és többen megsebesültek. A Moszkva régió kormányzója, Andrei Vorobyov megerősítette, hogy egy 46 éves nő meghalt és három polgár megsebesült a Ramenskoye-ban történt dróntámadásban, amely Moszkvától 46 kilométerre délkeletre található. A moszkvai Domodedovo és Sheremetyevo nemzetközi repülőtereket lezárták a támadás miatt, valamint a Zhukovsky Nemzetközi Repülőtér légiforgalmát is felfüggesztették.