Vonattűz Komáromnál

A Komáromból Székesfehérvárra tartó S150-es vonat motorterében tűz ütött ki a Szőny-Déli megállóhelyen. Az utasokat pótlóbuszra szállították át, és legalább egy órás késéssel folytathatják útjukat.

A tűzeset következtében a Székesfehérvárról Komáromba tartó másik vonat 50-70 perces késéssel érkezik majd meg. Ezen kívül a Székesfehérvárról Komáromba 18:26-kor induló S150-es vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A tűz miatt több más vonat is késéssel közlekedik.

Szerencsére személyi sérülés nem történt. A Mávinform és a MÁV-csoport tájékoztatása szerint az utasok pótlóbuszokkal folytathatják az utazást. A tűzeset aznap a második volt, az első tűz a Debrecenből Füzesabonyba tartó 6614-es számú vonat mozdonyánál történt, ahol az utasokat idejében leszállították, és a tiszafüredi állomás közelében a hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd egy vízsugárral visszahűtötték a járművet. Az incidens miatt a délutáni órákban jelentősen hosszabb menetidővel közlekedtek a vonatok a vonalon, de azóta már elvontatták a szerelvényt, és a menetrendszerű közlekedés várhatóan az éjszakai órákra áll helyre.

Fontos változások, amelyekről az utasoknak tudniuk kell: - A 16:26-kor Székesfehérvárról Komáromba induló S150-es vonat (34926) csak Nagyigmánd-Bábolnáig közlekedett, ami miatt a Komáromból 18:05-kor Székesfehérvárra induló S150-es vonat (34911) csak Nagyigmánd-Bábolnától közlekedik, várhatóan 35-55 perces késéssel. - A Székesfehérvárról Komáromba 18:26-kor induló S150-es vonat (34918) helyett pótlóbusz közlekedik.

A tűzesetek pontos okát még vizsgálják. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Szőny-Déli állomáson történt tűznél elektromos vezetékek égtek a jármű alján, és vízsugárral, valamint porral oltó készülékekkel sikerült eloltani a lángokat, a szerelvényt pedig tizenkét ember hagyta el.