Kirabolták és késsel fenyegették a magyar bajnok ökölvívót

Meglopták és késsel fenyegették Koloszár Valentin magyar bajnok ökölvívót a Népligetben, amikor hazafelé tartott egy válogatott tornáról. A támadók hamis pénzt adtak neki, és amikor visszakövetelte a pénzét, fenyegetőztek vele.

Koloszár Valentin, aki tavaly a 57 kilogrammos súlycsoportban magyar bajnoki címet nyert, egy TikTok-videóban számolt be a kellemetlen eseményről. A sportoló elmondása szerint Romániából jött haza, és a népligeti autóbusz-pályaudvaron várakozott, amikor egy babakocsis férfi megkérte, hogy váltsa fel neki 20 ezer forintot, mert kisebb címletre lenne szüksége buszjegy vásárlásához.

Koloszár segíteni akart, így átadta a kért összeget, de cserébe hamis bankjegyet kapott, és a férfi babakocsistul elmenekült. Az ökölvívó utánaeredt, még úgy is, hogy közben meg volt pakolva táskákkal, de amikor utolérte, a férfi könyörögni kezdett, hogy szüksége van a pénzre, mert életveszélyben vannak.

Ekkor egy nő jelent meg késsel a kezében, és megfenyegette Koloszárt, hogy miért kergeti őket. Az ökölvívó ekkor rájött, hogy az egész egy előre megtervezett csalás volt. A helyszínen lévő biztonsági őr a kamerákon keresztül végignézte az eseményeket, de nem avatkozott közbe, mondván, nem kívánja magát veszélybe sodorni.

Koloszár elmondta, hogy korábban már kapott két év felfüggesztett börtönbüntetést önvédelemből elkövetett cselekedetért, ezért nem akart erőszakot alkalmazni a támadókkal szemben. A biztonsági őrrel folytatott beszélgetés során megemlítette, hogy mi lenne, ha megverné a csalókat, mire az őr azt válaszolta, hogy ebben az esetben a rendőrséget hívja.

A magyar bajnok még nem tett feljelentést, de tervezi, hogy kedden mindenképpen sort kerít rá. Hozzátette, hogy az esetnek számos szemtanúja volt, de senki sem segített, és a késsel hadonászó nő hangosan fenyegette azzal, hogy megöli. A támadók a 20 ezer forinton felül további 3 ezer forintot is elvettek a pénztárcájából. Az esetet a biztonsági kamera is rögzítette.