Samsung és Doktor24: Közös harc a metabolikus szindróma ellen

A Samsung Electronics Magyarország és a Doktor24 stratégiai együttműködésbe kezd, hogy javítsák a magyar lakosság egészségét és jólétét, különös tekintettel a metabolikus szindróma megelőzésére és kezelésére.

A Samsung Electronics Magyarország, a világ egyik vezető okostelefon- és fogyasztói elektronikai gyártójának hazai képviselete, és a Doktor24, Magyarország egyik meghatározó egészségügyi szolgáltatója, az AI Summit 2024 keretében jelentették be az együttműködést. A partnerség célja, hogy digitális funkciók és személyre szabott orvosi szolgáltatások kombinációjával javítsák a magyarok egészségét, különösen a metabolikus szindróma terén.

A metabolikus szindróma egy anyagcserezavar, amely a zsír- és szénhidrát-anyagcserét érinti, és gyakran társul elhízáshoz, magas vérnyomáshoz, valamint krónikus gyulladáshoz. Ez a tünetcsoport növeli a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések kockázatát. Kóka János, a Doktor24 alapítója szerint a metabolikus szindróma egy csendes járvány, amely körülbelül kétmillió embert érint Magyarországon, és a betegség megelőzhető, illetve visszafordítható.

Egészségügyi utalvány a Samsungtól

A kezdeményezés keretében 2024. szeptember 26. és december 31. között a Samsung által forgalomba hozott Samsung Galaxy Z Fold6, Z Flip6 készülékekhez, és a Galaxy S24 család okostelefonjaihoz egy 70 ezer forint értékű egészségügyi utalvány jár. Az utalvány beváltható a vásárló, illetve egy családtagja vagy munkatársa számára a Doktor24 által kínált egészségügyi csomagra, amely tartalmazza a laborvizsgálatokat, eredménykiértékelést, dietetikai konzultációt, és személyre szabott orvosi szolgáltatások szervezését, célzottan a metabolikus szindróma elleni küzdelmet támogatva.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyarország alelnöke kiemelte, hogy az együttműködés mérföldkő a technológia és az egészségügy integrációjában Közép-Kelet-Európában. A Samsung Health alkalmazás és a Doktor24 orvosi szolgáltatásainak egyesítésével a cél, hogy a felhasználókat minden korábbinál jobban támogassák egészségük és jóllétük megőrzésében.

: article-1 : article-2 : article-3