Tiborcz István új lakcíme a titkos kormányzati találkozó helyszíne

Tiborcz István új lakcímet jegyeztetett be, amely nem más, mint az a budavári ingatlan, ahol Orbán Viktor korábban szűk körű kormányzati tanácskozást tartott.

Tiborcz István augusztus 30-ával frissítette lakcímét a cégbíróságon, és az új cím a Fortuna utcai ingatlan, ahol Orbán Viktor miniszterelnök kormányzati találkozót folytatott. A hvg.hu és a hvg360 információi szerint a miniszterelnök Rogán Antallal, Dömötör Csabával, Panyi Miklóssal, Orbán Balázzsal és Héjj Dáviddal találkozott ebben az épületben. A 444 pedig lefotózta Orbán Viktort, amint a Karmelitától pár száz méterre lévő házból távozik.

Az ingatlant Tiborcz érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft. vásárolta meg 2019 májusában 370 millió forintért, miután az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról. Az ingatlan 2021-ben nagyszabású felújításon esett át, amely során bortrezort, szivarszobát és mozitermet is terveztek. A BDPST Group, amelynek Tiborcz István a tagja, több cégénél is bejegyeztette az új címet, köztük a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nél, amely az ingatlan áttételes tulajdonosa.

A hvg.hu szerint nem egyértelmű, hogy Tiborcz István ténylegesen az épületben lakik-e, mivel a Cégbíróságnak valós címadatokat kell megadni, de nincs kötelezettség arra, hogy az illető ténylegesen ott is lakjon. Korábban Tiborcz egy XII. kerületi ingatlanban lakott, míg felesége, Orbán Ráhel lakóhelyeként a szülei Cinege úti ingatlana szerepel a cégnyilvántartásban.

A Fortuna utcai műemléképület engedélyeztetési eljárása mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy Orbán Viktor és több kormánytag, köztük Rogán Antal kabinetminiszter, az épületben megjelent. A felújítás során tervezett látványos borospince, bortrezor, szivar- és moziszoba a BDPST-csoport beruházásaként valósult meg. A találkozó idején az épületnek még nem volt használatba vételi engedélye, de Tiborczék szerint nem sértettek meg semmilyen előírást. Az, hogy a miniszterelnök miért éppen ebben az épületben tartotta a találkozóját, és annak mi volt a célja, a mai napig tisztázatlan. Tiborcz azt mondta, hogy „Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben.”.