Schóbert Lara és a Sztárbox győzelme

Schóbert Lara, a Sztárbox műsorának második adásában aratott győzelme után osztotta meg érzéseit és gondolatait a közösségi médiában. A nehéz időszakokon átesett fiatal lány büszkeséggel és hálával teli szavakkal számolt be a boksz által nyújtott új reményről és önbizalomról.

Vasárnap este a Sztárbox műsorában Schóbert Lara Pap Dorci ellen lépett ringbe, és a kiegyenlített küzdelemben őt hirdették ki győztesnek. A bírók egyhangú döntéssel hozták ki győztesnek, ami azt jelenti, hogy Lara ütései és kitartása végül meghozták számára a sikert. A mérkőzést követően Lara szülei, Rubint Réka és Schobert Norbert is kifejezték büszkeségüket lányuk iránt. Lara a mérkőzést követő napon megosztotta, hogy a felkészülés kezdetén elvesztette a hitem, de végül újra megtalálta az önbizalmát és a hitét az életben, valamint a sportban. A győzelem után köszönetet mondott edzőjének és csapatának, és elmondta, hogy készen áll a további kihívásokra.

Schobert Norbert, Lara apja, szintén megszólalt lánya győzelme kapcsán. Instagram-bejegyzésében kiemelte, hogy Lara elmúlt három éve tele volt megpróbáltatásokkal, többek között a COVID-19 járvány alatt elvesztette szeretett nagymamáját, és Norbert maga is átesett egy stroke-on. Emellett Lara sikertelen történelemérettségijét is megemlítette, amelyet később sikeresen pótolt, és edzői OKJ-t is szerzett. Norbert szerint lánya megérdemli az ország tiszteletét, megbecsülését és szeretetét, mivel minden nehézség ellenére talpra tudott állni.

A Sztárbox műsorban nyújtott teljesítményével Schóbert Lara nemcsak a bírákat, de neves bokszolókat is lenyűgözött, akik a mérkőzést a műsor történetének legszínvonalasabb női meccsének nevezték. Schobert Norbert szerint lánya súlycsoportjának legerősebb ellenfelét győzte le, és még több menetre is lett volna ereje. Lara az első perctől az utolsóig kergette ellenfelét, és a végén még ugrált, ami azt mutatja, hogy még simán volt benne 4 menet. Lara azonban nem áll meg itt, és már a következő kihívásokra készül, ígéretet téve arra, hogy még keményebben fog edzeni.