Tűz miatt leállt a vonatközlekedés Tiszafürednél

Tiszafüred közelében kigyulladt egy mozdony, amely a Debrecenből Füzesabonyba tartó vonat része volt. Az utasokat biztonságosan leszállították, és a tüzet már eloltották, de a közlekedés Tiszafüred és Egyek között szünetel.

A tűz miatt jelentős késésekre kell számítani a Debrecen–Tiszafüred vonalon. A meghibásodott vonat akadályozza a közlekedést, és a helyreállítás várhatóan délután 15 óráig tart. Az érintett utasoknak a Volánbusz járatait ajánlják, ahol a vasúti jegyeket is elfogadják a fennakadás végéig. Pótlóbuszt azonban nem küld a MÁV, mivel a vonaton csak tíz ember utazott.

A közlekedési fennakadások miatt az utasoknak érdemes alternatív útvonalakat keresniük, és figyelemmel kísérniük a friss közlekedési információkat. Az illetékes szervek mindent megtesznek a helyzet mielőbbi normalizálása érdekében. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Tiszafüred hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik átvizsgálták, majd egy vízsugárral visszahűtötték a járművet.

Az elmúlt időszakban a hazai vonatközlekedés több problémával is szembesült, többek között augusztusban új késési rekord született, kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál, és voltak olyan napok, amikor a Keleti és a Nyugati pályaudvar is elesett, a Balatonnál pedig egy vonatbaleset miatt álltak a vonatok.