Árpád hídi tragédia: Jóvátételt ajánl a kerékpárost halálra gázoló sofőrnek a száguldozó BMW-s

Három jármű – két BMW és egy Mercedes – részvételével történt meg a tavaly nyári, halálos kimenetelű Árpád hídi baleset, amely során egy kerékpáros életét vesztette. A balesetet okozó Mercedes sofőrjének most jóvátételt ajánl az egyik BMW vezetője, aki beismerte a gyorshajtást és közvetítői eljárásra utalását indítványozta.

A tavaly július elsejei események során a Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve fölött, ami a kerékpárúton haladó 26 éves férfit elgázolta, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. A sportautó felborult, és beleütközött az egyik BMW, amelynek sofőrje nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott a Mercedes vezetőjének.

A BMW vezetője, aki szintén részt vett a száguldásban, elismerte a gyorshajtást és hajlandó lenne jóvátételt fizetni a tragédia okozójának. Az ügyben érintett férfi azt állítja, hogy a balesetet a másik járműből kifolyó olaj is elősegítette.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint a BMW-s sofőr indítványozta, hogy ügyét közvetítői eljárásra utalják, mivel szeretne bocsánatot kérni és jóvátételt nyújtani a másik vezetőnek. Az indítvány elbírálása jelenleg is folyamatban van.

A halálos balesetet okozó Mercedes sofőr nem indítványozhatott közvetítői eljárást, mivel a törvény szerint tevékeny megbánásra nincs lehetőség, ha a bűncselekmény halált okoz.

A 34 éves Mercedes-sofőr bűnösségét beismerte, de tagadta, hogy versenyzett volna. Azt állítja, csak azért gyorsított, mert a mögötte érkező BMW túl közel került hozzá. A gyanúsított jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, és csak napközben hagyhatja el otthonát.

A BMW vezetőjét közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják, de ő szabadlábon védekezik. Amennyiben az indítványát elfogadják, mentesülhet a büntetőjogi következmények alól.