Eső és szél várható Magyarországon

Két megyére, Borsod-Abaúj-Zemplénre és Hevesre esőre figyelmeztetést adtak ki. A hét második napján esős és szeles időjárás várható, különösen a keleti és északkeleti területeken, ahol felhős égbolt maradhat meg.

A keddi időjárás előrejelzés szerint a Dunántúlon időnként felhők zavarhatják meg a napsütést, míg keleten fokozatosan csökken a felhőzet. A keleti országrészben időszakosan felhős idő várható, néhol tartós esővel. A csapadékrendszer gyengül, de az északkeleten továbbra is kitartó esőre lehet számítani. A Dunától keletre esőzónák is kialakulhatnak. Az északnyugati és északi szelek helyenként viharossá fokozódhatnak, de a késő délutánra várhatóan csökken az erősségük. A nappali hőmérsékletek 21 és 26 Celsius-fok között alakulnak, hűvösebb lesz az állandóan felhős és esős keleti, északkeleti területeken. A késő esti órákra a hőmérséklet 13 és 19 fok közé hűl le.

A második napon a nyugati területeken várhatóan tisztul az ég, míg a keleti részen továbbra is többnyire felhős marad. A nyugaton kialakulhatnak záporok, és sok helyen erős szélre lehet számítani. A hidegfront kellemetlenséget okozhat, különösen az ország nyugati részén, fejfájást, vérnyomás-ingadozást, ingerlékenységet okozva, és súlyosbíthatja az ízületi betegségek tüneteit.

A HungaroMet sárga figyelmeztetést adott ki több megyére az eső miatt. A mai éjszaka nyugaton tiszta égbolt várható, míg keleten csökken a felhőzet. Az esti órákban keleten eső és elszórt záporok valószínűek. Az éjszakai hőmérsékletek 12 és 17 fok között alakulnak, védett, hidegre hajlamos területeken ennél is hűvösebb lehet.

A szerdai időjárás többnyire napos lesz az országban, néhol záporokkal. A hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között mozoghat. Részletes időjárás-információért látogasson el a megadott linkre.