Orbán Viktor a közösségi médiában és a vasúti utasok számának vitájában

Orbán Viktor miniszterelnök váratlanul megjelent a Kötcsén rendezett eseményen, ahol Németh Kristóf színésszel találkozott, és egy bicepszversenyben is részt vett. A miniszterelnök nyilvánosan is támogatásáról biztosította Németh Kristófot az RTL Sztárbox műsorban, ahol a színész a 35 éves rapper, Lmen Prala ellen fog versenyezni.

Orbán Viktor a közösségi médiában is kifejezte támogatását, egyértelmű fotót osztott meg Facebookon, hogy eloszlassa a kétségeket, és még egy TikTok videót is közzétett az eseményről. A miniszterelnök érdeklődött Németh Kristóf ellenfele iránt, aki a műsorban Lmen Prala lesz.

A miniszterelnök emellett János Lázárt, mint a leghatékonyabb minisztert méltatta, kiemelve a vasúti utasok számának növekedését a miniszteri megbízatása alatt. Azonban Vitézy Dávid ellentmondásosnak találta a statisztikákat, és "kozmetikázottnak" nevezte az utasok számának növekedését. Vitézy hangsúlyozta, hogy a KSH és az Eurostat által is elismert módszertani változások miatt kétségek merülnek fel a 61%-os növekedés valóságosságát illetően. A KSH adatinkonzisztenciákat jegyzett meg 2023 második negyedévétől kezdődően, ami további kétségeket vet fel a jelentett növekedés pontosságával kapcsolatban. Vitézy aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Lázár munkájának sikerét potenciálisan félrevezető statisztikákra alapozzák, kiemelve az utasok számára az adatok pontosságának fontosságát.