Bese Gergő volt plébános kompromittáló videói és a kapcsolódó Facebook-törlések

Bese Gergő volt plébános körül kialakult botrány újabb fejleményeket hozott, miután az RTL Klub birtokába kerültek azok a felvételek, amelyek a pap kompromittáló helyzetben ábrázolják, és amelyek miatt a miniszterelnök Facebook-oldaláról is eltűntek a vele készült képek.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telexnek adott rövid válaszában csak annyit közölt, hogy a képek törlésére azért került sor, mert "nem ott van a helyük" . Bese Gergő korábban felfüggesztett papi szolgálata alól, miután kiderült, hogy meleg szexorgiákra járt, tartós meleg kapcsolatot tartott fenn, és több kompromittáló videó is készült róla .

Az RTL Klub Híradójának értesülései szerint Bese már hónapokkal ezelőtt felkereste felettesét, a kalocsa-kecskeméti érseket, Bábel Balázst, hogy tájékoztassa a lehetséges kompromittáló felvételekről, amelyeket állítólag kábult állapotban készítettek róla . Az érsek eleinte nem lépett, de amikor az intim helyzetben készült videók eljutottak az érsekséghez, Bese Gergőnek távoznia kellett .

A felvételek alapján az RTL Klub úgy véli, hogy Bese nem csak szerepelhetett a videókon, hanem egy részüket maga is készíthette, mivel a kamerát tartó kéz csuklóján azonosíthatóak voltak a pap által korábban viselt karkötők . Bese korábban azt állította, hogy egy alkalommal úgy leitatták és elkábították, hogy egy padon ébredt fel, azonban az érsekséghez eljutott több felvétel, amin nem áldozatként, hanem a felvételek készítőjeként szerepel .

A botrány kirobbanása óta Bese bocsánatot kért, de nem részletezte, hogy pontosan milyen cselekedeteiért kér elnézést . A kormányhoz korábban közel álló papról készült képek eltávolítása Orbán Viktor Facebook-oldaláról további kérdéseket vet fel, de a miniszterelnök sajtófőnökének válasza nem adott további magyarázatot .