Kendrick Lamar lesz a 2025-ös Super Bowl félidős fellépője

Kendrick Lamar fogja szórakoztatni a közönséget a 2025-ös Super Bowl félidőben, amelyet New Orleansban rendeznek majd. A rapper, aki már korábban is megmutatta tehetségét egy hasonló nagyszabású eseményen, ismét a világ egyik legnagyobb sporteseményének színpadára lép.

A profi amerikaifutball-liga, az NFL 2024-es szezonja nemrég kezdődött el, és a tervek szerint a következő év február 9-én kerül sor a LIX. Super Bowl megrendezésére a New Orleans-i Caesars Superdome-ban. A Variety és a Deadline beszámolói alapján Lamar lesz az, aki a félidei show főszereplőjeként lép majd fel.

Kendrick Lamar nem először áll majd a Super Bowl színpadán, hiszen már 2022-ben is részese volt a félidei műsornak, olyan neves előadók társaságában, mint Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent és Mary J. Blige. A művész a rapzenét a világ legnagyobb hatású műfajának tartja, és azt ígéri, hogy a Super Bowl LIX-en ismét emlékeztetni fogja a világot ennek okaira.

Az eseményt a Roc Nation nevű cég rendezi, amelynek alapítója, Jay-Z, Lamar művészetét generációjának egyedülálló jelenségének nevezte, kiemelve a hip-hop és a kultúra iránti mély szeretetét, valamint azt a képességét, hogy globálisan befolyásolja a kultúrát. A Super Bowl félidei show-ja nem csupán egy zenei előadás, hanem egy kiemelt jelentőségű popkulturális és marketingesemény is, amely során a tévéreklámok árai az egekbe szöknek, és az amerikaiak tömegesen fogyasztanak nassolnivalókat.

Kendrick Lamar a közösségi médián keresztül is megerősítette fellépését, egy videóban, amelyben amerikai zászló előtt állva, amerikaifoci-labdákat tölt egy dobógépbe, és motivációs beszédet intéz a kamerán kívül állókhoz. A videóban arra biztatja a nézőket, hogy ne hagyják ki az eseményt, és találkozzanak vele New Orleansban.

A bejelentést a Roc Nation, az Apple Music és az NFL vasárnap délután tette meg, és a mérkőzést hivatalosan a Fox közvetíti majd. Lamar a bejelentést követően elmondta, hogy alig várja, hogy a világot emlékeztesse a rapzene hatására, és hozzátette: „Ők a legjobbat választották”. A felkérés ráadásul egy igen fontos személyes győzelem után érkezik, amelyet idén tavasszal aratott Drake ellen a zenei párharcban. Ez a rapcsata ihlette ugyanis Lamar a Not Like Us című számot, amely az év egyik legnagyobb slágere lett.

Oliver Schusser, az Apple Music és Apple TV+ alelnöke, úgy nyilatkozott: „Az Apple Music Super Bowl Halftime Show a zene ünnepe, és azoké a hihetetlen művészeké, akik ezt a világ legnagyobb színpadán elhozzák nekünk. Kendrick Lamar bulija biztosan felejthetetlen lesz”. Seth Dudowsky, az NFL zenei részlegének vezetője hozzátette: „Kendrick Lamar egyike azoknak az előadóknak, akik mélyen megérintették a zenét és a kultúrát. Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozzunk Kendrickkel és a Roc Nationnel ezen az ikonikus fellépésen”.

(Borítókép: Kendrick Lamar 2022. június 26-án. Fotó: Joseph Okpako / Getty images Hungary)