Pete László "Totó" elhunyt

Szomorú hírt közölt az Apostol együttes: elhunyt Pete László, a zenekar harsonása.

Az Apostol együttes tagjai vasárnap délelőtt jelentették be Pete László, becenevén Totó halálát a Facebookon. Az együttes hosszú betegség után, életének 82. évében veszítette el a zenészt.

Pete László 1973-ban csatlakozott az Apostolhoz, miután az eredeti harsonás, Szalánczy Ferenc kilépett a zenekarból. Az együttes frontembere, Meződi József a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy a zenekart mélyen megrázta társuk elvesztése, annak ellenére, hogy a halál bekövetkeztére számítani lehetett.

Totó az elmúlt időszakban gyakran került kórházba, és már hetek óta egyik kórházból a másikba szállították. A zenekar tagjai éppen egy fellépésről tértek haza, amikor a szomorú hírt kapták. A zenész helyét az utóbbi időben egy fiatalabb harsonás vette át, de az Apostol együttes szeretne méltó módon megemlékezni elhunyt zenésztársukról. Egy éve már nem is lépett színpadra, ami mutatja, milyen súlyos volt az állapota.

: Apostol együttes Facebook-bejegyzése : Meződi József nyilatkozata a Blikknek : Apostol együttes Facebook-bejegyzése és Meződi József nyilatkozata a Blikknek