Renitens utasok miatt késve indult a brüsszeli járat Ferihegyről

Szombat délelőtt öt utast kellett leszállítani a Wizz Air Brüsszelbe tartó járatáról a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, miután renitens viselkedést tanúsítottak. Az incidens miatt a gép csak késve tudott elindulni.

A Wizz Air légitársaság tájékoztatása szerint az érintett utasok megsértették a kézipoggyászokra vonatkozó méretbeli előírásokat, és a plusz költség kifizetését megtagadva, a beszállítást végző személyzetet kikerülve jutottak fel a gép fedélzetére. A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság ezért leszállította őket a járatról.

Az Index információi szerint az eset miatt a beszállást követően az öt utas poggyászát is át kellett vizsgálni, és a járművet is el kellett hagyniuk. A járat eredeti menetrend szerint 11 órakor indult volna el a budapesti repülőtérről Brüsszelbe.

Az eseményekkel kapcsolatban a Budapest Airport megerősítette, hogy a rendbontó utasok magatartása miatt volt szükség a beavatkozásra. További információkért megkeresésre került a Budapest Airport és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), azonban a cikk megírásának idején még nem érkezett válasz a kérdésekre.