Orbán Viktor Kötcsén: Gazdasági növekedés és zártkörű események

Húsz éve rendezi meg Orbán Viktor a zártkörű őszi idénynyitó szeánszokat Kötcsén, ahol a miniszterelnök aktuális vízióit osztja meg a meghívottakkal. Idén a szervezők hangos zenével próbálták megakadályozni a sajtó kérdéseit, de Orbán Viktor, tőle szokatlan módon, válaszolt is az újságírói kérdésekre.

A miniszterelnök szerint a gazdasági semlegesség lesz a siker kulcsa Magyarországon, és céljuk, hogy a magyar gazdaság növekedése legyen a legnagyobb Európában. Orbán Viktor a gazdaságpolitika új irányairól is beszélt a kötcsei találkozón, hangsúlyozva a gazdasági semlegesség fontosságát. A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság tényleges növekedése jelenleg Európában az első háromban van, de ő csak akkor lesz elégedett, ha az első helyre kerülnek. A cél a következő évben 3-5 százalék körüli növekedés elérése.

Az egészségügy terén Orbán Viktor szerint előrelépések történtek, többek között a bérek emelése és a klimatizált helyiségek számának növekedése révén. A miniszterelnök elismeri, hogy a munka még nem ért véget az egészségügyben, de minden évben sikerül előre lépni.

A kormányfő a Ferihegyi reptér visszavásárlását és a Vodafone magyarországi leányvállalatának megvásárlását történelmi lépésnek nevezte, kiemelve annak fontosságát, hogy Magyarországnak legyen magyar kézben lévő, nemzetközi erejű infokommunikációs és telekommunikációs cége.

A kötcsei eseményen a miniszterelnök beszédét néhány tüntető is megzavarta, de az újságírók csendre intették őket, hogy Orbán Viktor válaszolhasson a kérdéseikre. A Somogy vármegyei Kötcsén idén is megrendezték a szokásos találkozót, amelyen a fideszes holdudvar is felvonult, és ahol a résztvevőkről galéria is készült.