Kiss Péter Pál megvédte paralimpiai címét

A magyar kajakos, Kiss Péter Pál sikeresen megvédte címét és aranyérmet nyert a KL1 kategória 200 méteres számában a Párizsi Paralimpián. Ezzel ő már kétszeres paralimpiai bajnok, valamint többszörös világ- és Európa-bajnok.

Kiss Péter Pál, aki nyolcéves korában Guillain-Barré szindrómával diagnosztizálták, az elejétől vezetve nyerte meg a versenyt jelentős előnnyel. Ezzel nemcsak megvédte paralimpiai bajnoki címét, de saját paralimpiai rekordját is megdöntötte. A versenyző korábban mellizom-sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az Európa- és Világbajnokságot, de családja és barátai támogatásával sikerült felkészülnie a Paralimpiára, ahol ismételten győzedelmeskedett.

Suba Róbert, aki nyolc évvel ezelőtt ezüstérmet szerzett Rióban, és egy ejtőernyős baleset következtében szenvedett gerincsérülést, ezúttal a negyedik helyen végzett. Kiss Tibor, aki mindkét lábát elvesztette, a KL2 kategória B döntőjében a második helyen zárt. Boldizsár Dalma, korábbi életerős kajakos bajnok, a VL2 eseményen szintén második lett.

Kiss Péter Pál most tervezi, hogy pihen egy kicsit és folytatja tanulmányait a rekreációs sportok területén a Testnevelési Egyetemen.