Amerikai filmstúdiók és a választások

Az Egyesült Államok nagy filmstúdiói kerülik az új filmek kiadását a novemberi elnökválasztás idején. A hollywoodi stúdiók a választás előtti és utáni hétvégéken nem terveznek premierdátumokat, mivel a Kamala Harris és Donald Trump közötti verseny várható zajától tartanak.

A hagyományosan népszerű novemberi első és második hétvégéken idén nem lesznek nagy premierfilmek. A Hollywood Reporter szerint a politikai hirdetések miatt várhatóan 30-40%-kal emelkedő TV reklámdíjak is befolyásolják a stúdiók döntését. A filmiparban aggodalmak merültek fel a választási eredményeket követő potenciális zavarok miatt. Paul Dergarabedian elemző, a Comscore munkatársa kiemelte, hogy a közönség elkerülheti a mozikat ebben az időszakban. Egy nagy forgalmazó szerint bár a választások korábban nem befolyásolták a jegyárbevételeket, az idei választást "teljesen új szintként" kezelik.

Dick Cheney, a volt republikánus alelnök, aki George W. Bush elnöksége alatt szolgált, a demokrata Kamala Harrist támogatja Donald Trump ellen. Cheney kijelentette, hogy "Senki sem jelentett nagyobb fenyegetést a köztársaságra, mint Donald Trump." Cheney lánya, Liz Cheney is támogatását fejezte ki Harrisnek, és bírálta Trumpot azért, mert megpróbálta "ellopni a választást", hazugságokkal és erőszakkal ragaszkodva a hatalomhoz. Harris csapata üdvözölte Cheney támogatását, dicsérve bátorságát, hogy az országot helyezi a párt fölé.

Cheney szerint Trump veszélyt jelent a demokráciára, és több republikánus is kritizálta őt, de nem álltak ki Harris mellett. Harris kampánya célba vette a republikánus szavazókat is. Trump Cheneyt "irreleváns RINO"-nak nevezte, és támadta Liz Cheneyt is a Capitolium elleni támadás nyomozásában való részvétel miatt.

Donald Trump, aki a választások előtt alig nyolc héttel tartott egy sajtótájékoztatót, ahol ügyvédeit szapulta és szexuális zaklatási ügyeit részletezte, tovább növelte a választási kampány feszültségét. A sajtótájékoztatót követően a Demokrata Párt jelöltje, Kamala Harris mérhető előnyre tett szert országosan is Trumppal szemben. Trump, aki korábban Joe Biden ellen kampányolt, nehezen viseli, hogy nem ő a hírek főszereplője, és Harrisszal szemben jelentős hátrányban van a női választók körében. A sajtótájékoztatót követően Trump még inkább hátrányba került, és a közelgő vitában Harris számára muníciót szolgáltatott.