Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdőben

Miskolctapolcán a Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete kapott lángra. A tűzoltók Miskolcról, Kazincbarcikáról és Tiszaújvárosból érkeztek a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt. Jelenleg nincsenek információk személyi sérülésekről.

A tűz a fürdő egyik épületében tört ki, és a lángok teljes egészében elborították a körülbelül 800 négyzetméteres épület tetőszerkezetét. A helyszínre érkező tűzoltók Miskolcról, Kazincbarcikáról és Tiszaújvárosból siettek a tűz megfékezésére.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kezeli a helyzetet, és eddig nem érkezett jelentés személyi sérülésekről. A tűz oltásában és a helyzet kezelésében több tűzoltóegység is részt vesz, és a katasztrófavédelem honlapja szerint a tűz még nem került teljesen ellenőrzés alá. Azonban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Rinyu Zsuzsanna szerint sikerült megfékezni a lángokat, és jelenleg a parázsló részek eltávolítása folyik.

Úgy tudni, az Aquaterápia részleg teteje kapott lángra a barlangfürdőben, de a tűz időközben átterjedt a létesítmény főépületére is – írta a minap.hu miskolci portál, amely szintén megosztott egy képet az eseményről. Az épület zárva volt a tűz keletkezésekor, így szerencsére nem sérült meg senki. Az épület még péntek este gyulladt ki.