Három konzul a német–magyar futballmeccsen Düsseldorfban

A Nemzetek Ligája csoportkörének első fordulójában rendezett német–magyar labdarúgó-mérkőzésen három magyar konzul is jelen lesz, hogy segítséget nyújtsanak a szurkolóknak.

Szombaton Düsseldorfban kerül megrendezésre a Németország–Magyarország labdarúgó-mérkőzés, amelyre a németektől kapott információ szerint 930 magyar szurkoló vásárolt belépőjegyet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy a Merkur Spiel-Arenában három konzul lesz személyesen is jelen azon a területen, ahol a vendégszurkolók helyet foglalnak.

A düsseldorfi főkonzulátus egész nap elérhető lesz, és minden munkatárs ügyeletben van, hogy segítséget nyújthassanak szükség esetén. A miniszter arra kérte a helyszínen szurkolókat, hogy bármilyen segítségre van szükségük, forduljanak bizalommal a konzul kollégákhoz.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint egy ügyeleti telefonszám is működik, amelyet baj esetén, vagy bármilyen segítségre van szükségük esetén hívhatnak az érintettek: +36 30 387 0636.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy a mérkőzés nem a konzuli esetekről, hanem egy magyar győzelemről lesz emlékezetes, és jó szurkolást kívánt minden magyar drukkernek.

A mérkőzés szombat este 20.45-kor kezdődik, és a találkozóról percről percre frissülő tudósítást olvashatnak az Indexen, majd a találkozót követően helyszíni beszámolóval és nyilatkozatokkal érkezik a hírportál.