Karikó Katalin nevével visszaélnek a csalók

Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóbiológus nevével és képmásával visszaélnek csalók, akik hamis gyógymódokat és termékeket reklámoznak az interneten. A tudós nyílt levélben figyelmeztetett, hogy sosem adta és nem is fogja adni a nevét semmilyen termék reklámjához, és feljelentést tett az ügyben.

Karikó Katalin nevét többféle, egészségügyi panaszokra ajánlott termékekhez kapcsolták jogtalanul. Az ízületi- és gerincfájdalmak elleni kapszuláktól kezdve a körömgomba elleni szerekig terjednek a hamis reklámok, amelyeket a csalók különféle online felületeken hirdetnek.

A kutatóbiológus hangsúlyozza, hogy a megtévesztő tartalmak ellen tiltakozik, és arra kéri az embereket, hogy ne azonosítsák őt a reklámozott termékekkel. Azt javasolja, hogy az érdeklődők megbízható forrásból tájékozódjanak a kutatómunkájáról és fejlesztéseiről. Karikó Katalin arra figyelmeztet, hogy legyenek óvatosak és körültekintők az ilyen hirdetésekkel kapcsolatban, és ne dőljenek be a csalók által terjesztett hamis állításoknak.