A magyar labdarúgó-válogatott a Németország ellen kezdi a Nemzetek Ligáját

A magyar labdarúgó-válogatott a 2024-2025-ös UEFA Nemzetek Ligáját Németországban kezdi meg. Julian Nagelsmann német edző kiemelte a fejelés fontosságát a magyarok elleni mérkőzésen. A két csapat nemrégiben találkozott egymással, ahol Magyarország 1-0-ra győzött Lipcsében, miután a korábbi Nemzetek Ligájában 1-1-es döntetlent játszottak Budapesten. Németország kulcsjátékosok nélkül, mint Neuer, Gündogan, Müller és Kroos, kénytelen megkezdeni a versenyt. Nagelsmann ezúttal támadóbb magyar csapatra számít.

A várható magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Balogh B., Orbán, Dárdai M. – Nego, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B..

A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport. A Nemzetek Ligája menetrendje szerint a németek elleni mérkőzés után Bosznia-Hercegovina és Hollandia következik. A verseny a kiesési rájátszással folytatódik, majd az A Ligában a negyeddöntők és a döntők következnek.

A magyar válogatott nehéz ellenfelekkel néz szembe a Nemzetek Ligájában, és lehetősége nyílik előrelépni a 2026-os világbajnokság felé. A verseny új formátumot kapott ebben a szezonban, a legfelsőbb ligában 16 csapat négy csoportra oszlik. Minden csoport első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, míg a harmadik helyezettek rájátszást játszanak. A magyar csapat a 3. csoportban van Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával.

A magyarok számára kulcsfontosságú ellenfelek közé tartozik a FIFA világranglistán jelenleg 7. helyen álló Hollandia és a 13. helyen álló Németország. A holland csapatot Ronald Koeman vezeti, és hiányozni fognak kulcsjátékosok, mint Frenkie de Jong és Daley Blind. Németország Julian Nagelsmann vezetésével fiatal tehetségeket, mint Jamal Musiala és Florian Wirtz fogja pályára küldeni. Bosznia-Hercegovinát Sergej Barbarez irányítja, és tapasztalt játékosok, mint Edin Dzeko, valamint ígéretes tehetségek, mint Ermedin Demirovic alkotják a csapatot.

A magyar válogatott menetrendje a Nemzetek Ligájában a következő: Németország ellen szeptember 7-én, Bosznia-Hercegovina ellen szeptember 10-én, Hollandia ellen október 11-én, ismét Bosznia-Hercegovina ellen október 14-én, Hollandia ellen november 16-án, és újra Németország ellen november 19-én.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, arról álmodik, hogy újabb csodát érjen el a Nemzetek Ligájában. Kijelentette, hogy a csapat jobb állapotban van, mint az Európa-bajnokság idején. A csapat Németország ellen kezdi meg a 2024-2025-ös Nemzetek Ligája kiadását.

A korábbi találkozókon Magyarország vegyes eredményeket ért el Németország ellen. Az Európa-bajnokságon vereséget szenvedtek, de a Nemzetek Ligájában győztek egy szenzációs Szalai Ádám góllal. Azonban több kulcsfontosságú német játékos, köztük Manuel Neuer és Thomas Müller, visszalépett a nemzeti csapattól.

Rossi támadóbb magyar csapatra számít az Európa-bajnoksági mérkőzéshez képest. Hangsúlyozta, hogy a csapat félelem nélkül fog játszani, és az eredmény attól függ, hogy a jobb csapat hogyan teljesít.

Az Európa-bajnokság utáni csalódást illetően Rossi kijelentette, hogy nem volt csalódott az eredmények miatt, mivel azok reálisak voltak. Megemlítette, hogy Németország és Svájc erős ellenfelek voltak, és tovább is juthattak volna a tornán. Kifejezte elégedettségét a csapat jelenlegi állapotával és tisztázta a játékosokkal kapcsolatos esetleges problémákat.

A magyar csapat célja, hogy a csoportjában második helyen végezzen, ami biztosítaná a helyüket a negyeddöntőben. A mérkőzésre várható kezdőcsapat olyan játékosokat foglal magában, mint Gulácsi, Sallai és Szoboszlai.

A Nemzetek Ligája a kiesési rájátszással folytatódik, majd a negyeddöntők következnek, végül a négyes döntőt 2025 júniusában rendezik meg.