Budapesti forgalomkorlátozások a Wizz Air félmaraton miatt

Budapesten több kerületben is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén a Wizz Air Budapest Félmaraton miatt.

Szombaton a Pázmány Péter sétányt lezárják a Műegyetem rakpart és a Dombóvári út között 8 órától 21 óráig. Vasárnap a Budai alsó rakpart 6 órától 13 óráig, a Pesti alsó rakpart 7 órától 14:30 óráig, a Műegyetem rakpart 8:20 órától 14 óráig lesz lezárva, valamint a Szabadság híd és a Szent Gellért tér is érintett lesz a lezárásokban 8:55 órától 14 óráig. Ezen kívül ideiglenes lezárások is érvénybe lépnek a futók útvonalának érintett szakaszain.

A félmaraton miatt szeptember 8-án az összes budapesti kerületben forgalomkorlátozásokra kell számítani. Többek között a XI. kerület és a II., III., XIII. kerületek egyes részein éjféltől 15 óráig tilos lesz a parkolás. Szeptember 7-én és 8-án több útszakasz is lezárásra kerül, így a Pázmány Péter sétány és a Budai alsó rakpart is érintett lesz. A futók útvonala több kerületen keresztül halad majd 6 órától 14:30 óráig. A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy legyenek óvatosak és tartsák be a megváltozott közlekedési szabályokat.

A rendőrség vasárnap időszakos lezárásokat vezet be a futók meghatározott útvonalán. A hétvégi sportesemény miatt a Duna-part és a hidak is érintettek lesznek a korlátozásokban. A résztvevők és a szurkolók mellett a városi közlekedést használóknak is érdemes lesz figyelemmel kísérniük a friss közlekedési információkat és alternatív útvonalakat keresniük a lezárások idejére.