Michael Keaton Douglas néven folytatná

A hollywoodi színészóriás, Michael Keaton, aki eredetileg Michael John Douglas néven született, újra nevet változtatna. A változásra 50 évvel azután kerülne sor, hogy először kényszerült művésznevet választani.

Michael Keaton, aki a Tim Burton rendezte Beetlejuice Beetlejuice című filmben is szerepelni fog, a People magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy szeretné megváltoztatni a nevét. A színész, aki Pennsylvaniában született Michael John Douglas néven, azért váltott nevet, mert a Screen Actors Guild nem engedélyezte számára, hogy a már ismert Michael Douglas nevet használja.

A színészlegenda elmondta, hogy a nevét eredetileg hasraütésszerűen választotta ki egy telefonkönyvből, mivel Hollywoodban már volt egy világsztár Michael Douglas néven. A másik lehetőség, hogy Mike-ra változtassa a nevét, szintén nem jöhetett szóba, mivel ezt a nevet egy tévés műsorvezető használta már.

Most, több mint fél évszázaddal később, Keaton úgy döntött, hogy a két vezetéknevét egyesíti, és Michael Keaton Douglas néven szeretne szerepelni a jövőben. A színész a Knox Goes Away című filmjében már szerette volna, ha az új neve szerepel a stáblistán, de sajnos túl későn szólt, így ez nem valósult meg. Keaton elmondása szerint a Beetlejuice Beetlejuice című filmben is még Michael Keatonként fog szerepelni a stáblistában.

Azt mondtam: hé, előre szólok, hogy Michael Keaton Douglasként fogok szerepelni a stáblistán, de kevés idő maradt arra, hogy beletegyék és kijavítsák. Mindenképp változtatni fogunk ezen” – nyilatkozta Keaton.

A Beetlejuice Beetlejuice film kapcsán kritikusunk megjegyezte, hogy a film várhatóan nem okoz csalódást az alapmű rajongóinak, és bár kérdéses, hogy az új közönséget hasonló sikerrel sikerül-e megszólítania a nosztalgiával, egy dolog biztos: Tim Burton már nemcsak a 19. századi rémmesék világába vágyódik vissza, de a saját fiatalkorába is.