Közvetlen buszjárat indul Budapestről a Parndorf Designer Outletbe

Szeptember 20-tól új közvetlen buszjárat indul a magyar fővárosból a népszerű osztrák vásárlóparadicsomba, a Parndorf Designer Outletbe, amely lehetőséget biztosít a magyar vásárlóknak, hogy kényelmesen látogassanak el az egyik legnagyobb európai outlet központba.

A McArthurGlen és a Cityrama utazási iroda által indított buszjárat 29 euróba, azaz körülbelül 11 500 magyar forintba kerül a magyar vásárlóknak, akik így hetente 20 fővel vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. A busz reggel 9 órakor indul Budapestről a Báthory utcából, és 5 órás vásárlási időt biztosít a Parndorfban, majd délután 16:30-kor indul vissza. A Parndorf Designer Outlet Burgenlandban található, mindössze 20 percre a határtól és fél órára Bécstől, 37 000 négyzetméteren kínál termékeket 160 világhírű márkától.

Az outlet, amely 1998 óta működik, tavaly 6,8 millió látogatót vonzott, és a magyar látogatók száma 27%-kal nőtt 2023-ban. A magyar vásárlók évente a látogatók körülbelül hatodát teszik ki. A helyi menedzser, Mario Schwann szerint a magyar vásárlói szokások hasonlóak a szomszédos országokéhoz, a legtöbbet a Közel-Keletről érkező gazdagabb nemzetek vásárlói költenek, és bár a cég vezetői eddig nem gyakran látogattak Magyarországra, a jövőben változtatni fognak ezen.

A Parndorf Designer Outlet a McArthurGlen csoport legkeletibb egysége, amely Európa piacvezető designer outlet üzemeltetője, évi 5 milliárd eurós forgalommal büszkélkedhet. A cég fontosnak tartja a magyar piacot, és új fejlesztésekkel, mint például a McQueen luxusmárka szeptemberi érkezése, igyekszik bővíteni a kínálatot. A Flixbus is indított közvetlen járatokat az outletbe, naponta két busz közlekedik Ausztriába és kettő fogadja a hazatérőket, a retúrjegy ára pedig közel 13 ezer forint.

Jelenleg nincs tervben magyarországi bevásárlóközpont építése, de a buszjárat a jövőben tovább bővülhet, ha sikeres lesz. Hasonló útvonalak már léteznek Bécsből Parndorfba, és új piacok, mint India vagy az Egyesült Államok is szóba kerültek. A központ folyamatosan bővül, és a cég vezetése bízik abban, hogy a magyar látogatók továbbra is sokat vásárolnak majd náluk.