John Malkovich három alkalommal lép fel a Magyar Zene Házában

John Malkovich, a kétszeres Oscar-jelölt színész, három különleges összművészeti előadással tér vissza novemberben a Magyar Zene Házába. Az Anastasya Terenkova zongoraművésszel közösen létrehozott produkció, The Infamous Ramirez Hoffman, Roberto Bolaño műve alapján készült, és három alkalommal, november 17-én kétszer és 18-án egyszer kerül színre Budapesten.

Az előadás Roberto Bolaño La literatura nazi en América című, 1996-ban megjelent könyvének utolsó fejezetét dolgozza fel, amely egy fiktív költők és írók enciklopédiája, akik szélsőjobboldali nézeteket vallanak. A műsorban szereplő részlet egy náci költő, vadászpilóta és hidegvérű gyilkos történetét meséli el. A szöveg és a zene közötti párbeszédet Anastasya Terenkova kamaratriója biztosítja, amely többek között Astor Piazzolla, Antonio Vivaldi, Max Richter és Eric Satie darabokat ad elő, míg Malkovich hangja a negyedik hangszerként tölti be a szerepét.

Malkovich idén nyáron már járt a Zene Házában, amikor szabadságát töltötte Budapesten, és meglátogatta a Szépművészeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát is, de a Magyar Zene Háza termeit is bejárta, így ismerős terepre tér majd vissza télen. A novemberi előadások élőben kivetített magyar felirattal lesznek láthatóak, és az esti előadásokat követően a közönség rövid beszélgetésre is sor kerülhet a világhírű színésszel.

A The Infamous Ramirez Hoffman előadásra jegyek szeptember 11-én, 10:00-tól kaphatók a Zene Háza honlapján és jegypénztárában. A színész korábban már fellépett Budapesten 2022-ben, mint A zene kritikusa.

További gyors, pontos és pártatlan hírekért Magyarországról iratkozzon fel a Telex angol nyelvű hírlevelére!