A budapesti Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vízproblémái

Már hetek óta csak langyos és forró víz folyik a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti telephelyén néhány kórteremben, ami komoly problémát jelent a betegek számára. Az érintett helyiségekben a csapokból hol langyos, hol forró víz folyik, ami különösen a nyári kánikula idején jelentett gondot, hiszen a zuhanyzás fontos fájdalomcsillapítási módszer a szülés során.

Az egyetem sajtóosztályának tájékoztatása szerint a probléma nem az épület és az érintett részlegek teljes területére terjed ki, csupán néhány kórteremben tapasztalható. A hiba elhárításán több cég és vállalkozó dolgozik, de a betegforgalom intenzitása, a kórtermek és az ellátási terek érintettsége miatt, valamint a betegellátás folyamatos biztosítása mellett ez csak lassabb ütemben valósulhat meg.

A klinika kéri a páciensek türelmét és megértését, és biztosítja őket arról, hogy mindent megtesznek a probléma mielőbbi megoldása érdekében. Korábbi beszámolók szerint a magyar kórházak állapota általánosan is problémás, például a dunaújvárosi kórházban a személyzeti lift nem működik, és a vécédeszkákat is ellopták. A kormány a nyáron érkező egészségügyi kritikákra azzal reagált, hogy az Orbán-kormányok többet költenek az egészségügyre, mint a korábbi baloldali kormányok, de nemzetközi összehasonlításban a támogatás még mindig nem megfelelő.