Ázsia Expressz: Kihívások és balesetek a versenyben

Az Ázsia Expressz legutóbbi adásában a versenyzőknek nem mindennapi próbatételeken kellett átesniük, többek között oldalkocsis kerékpárral való közlekedés és ismeretlen eredetű dolgokkal teli hordókban való turkálás is nehezítette a játékosok dolgát.

A hétfő esti adásban az oldalkocsis kerékpárra pattanó versenyzőknek komoly nehézségeket okozott a jármű irányítása. Egyiküknek kellett tekernie és kormányoznia, míg a másikuknak navigálnia és figyelmeztetnie kellett a lehetséges veszélyekre. Stohl Andrásék például kétszer is összeütköztek, először az előttük haladó járművekbe rohantak, mivel Stohl nem tudta, hogyan kell fékezni, majd nem sokkal utána újra ütköztek egy út szélén álló másik járművel. A Cserpes apa-lánya duó és a Sáfrány Emese–Béres Anett páros is hasonló helyzetbe került. Sáfrány Emese, aki nem rendelkezik jogosítvánnyal, nehezen birkózott meg a kormányzással, és egy másik járművel való ütközés után többször is elnézést kért a másik sofőrtől.

A verseny másik részében a résztvevőknek ismeretlen eredetű dolgokkal teli hordókban kellett keresgélniük, ami Mikes Annának különösen megviselte az idegeit. A táncosnő közel állt ahhoz, hogy elhányja magát, és köhögve kellett félrevonulnia. Ördög Nóra szerint ez a feladat nem volt való egy finom táncosnőnek. Mikes Anna végül véletlenül egy másik csapatnak szánt táblát talált meg, ezzel segítve Stohl András és Till Attila műsorvezetőket. A nap végén Krausz Gábor és társa ellenére a nehézségeknek elsőként értek célba, így egy ismeretlen előnyhöz jutottak.

A műsorvezetők párosa, Till Attila és Stohl András, az Ázsia Expressz 5. évadának eddig talán egyetlen olyan duója, amely még semmin nem kapott össze, pedig kisebb nehézségekből nekik is jutott a Fülöp-szigeteken. A helyiek láthatóan hozzá vannak szokva a hasonló jelenetekhez, így a verseny szó nélkül folytatódott. A teljes adás ide kattintva tekinthető meg.