James Darren, a T. J. Hooker és a Star Trek sztárja elhunyt

Békésen, álmában hunyt el James Darren, a T. J. Hooker és a Star Trek: Deep Space Nine színésze. A 88 éves sztár halálát szívproblémák előzték meg, melyek miatt a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban kezelték.

James Darren szeptember 2-án távozott az élők sorából. A halálának pontos oka egyelőre nem ismert, de a színészt szívproblémák miatt kezelték a kórházban, ahol végül életét vesztette. Fia, Jim Moret a Variety-nak és a TMZ-nek is megerősítette a szomorú hírt.

A színész eredetileg aortabillentyű-csere miatt került a kórházba, de az orvosok túl gyengének ítélték a műtéthez, ezért hazaküldték. Később azonban újra kórházba kellett szállítani.

Darren az 1959-es Gidget című filmmel robbant be és lett a tinik bálványa, miután Moondoggie nevű szörfös szerepét játszotta el. Énekesként is sikereket ért el, többek között a 'Goodbye Cruel World' és a 'Her Royal Majesty' című dalokkal, melyek a '60-as években nagy népszerűségre tettek szert, és a Goodbye Cruel World című betétdal aranylemezzé vált. Legalább tizennégy albumon tűnt fel.

A tévében is maradandót alkotott, a T. J. Hooker című sorozatban Jim Corrigan rendőrtisztet, míg a Star Trek: Deep Space Nine-ban Vic Fontaine holografikus bár-énekest formálta meg. A T. J. Hooker négy évadának 66 részében, a Deep Space Nine két évadában tűnt fel, de a The Time Tunnel című sorozatban is harmincszor alakította Newman doktorát.

Rendezőként is kipróbálta magát, többek között a Melrose Place, a Beverly Hills 90210, A szupercsapat, az Ufózsaru, a Tequila és Bonetti, a Walker, a texasi kopó, a Neve: Senki című sorozatok néhány részét is ő vezényelte. Ő énekelte a Gidget főcímdalát is.

James Darren három fia és öt unokája gyászolja.