Rákkal küzd Roger O'Donnell, a The Cure billentyűse

Vérrákot diagnosztizáltak Roger O'Donnell-nél, a The Cure billentyűsénél. A zenész egy évvel ezelőtt kapta meg a diagnózist, és most, a vérrák elleni küzdelem hónapjában osztotta meg tapasztalatait a nyilvánossággal.

Roger O'Donnell a közösségi médián keresztül számolt be arról, hogy tavaly szeptemberben diagnosztizálták nála a leukémiát, egyfajta vérrákot. A zenész hónapokig nem vette komolyan a tüneteket, és csak később fordult orvoshoz, ahol közölték vele a betegségét. O'Donnell az X-en arról írt, hogy a diagnózis hallatán eleinte teljesen megsemmisült, de jelenleg jól érzi magát, és a prognózisa is jó, miután átesett több kezelésen.

A zenész arra biztat mindenkit, hogy ha a legkisebb gyanújuk is van rákos betegség tüneteire, azonnal forduljanak orvoshoz, mivel a korai felismerés növelheti a gyógyulás esélyét. O'Donnell kiemelte, hogy a szeretet és a támogatás is fontos a gyógyulásban, és arra kérte a rajongókat, hogy forduljanak kedves szavakkal azokhoz, akik betegséggel küzdenek.

A zenész, aki a vérrák egy ritka és agresszív formájában, limfómában szenvedett, már túl van 11 hónapnyi gyógykezelésen, beleértve a sci-fi immunterápiát és a sugárkezelést is. Az eredményei jelenleg megnyugtatónak számítanak. Roger O'Donnell tavaly májustól szeptemberig turnézott a The Cure-al, és a koncertsorozat vége után kapta meg a diagnózist. A The Cure együttese október elsején fogja megjelentetni "November: Live in France 2022" című lemezét, melyet egy különleges, környezettudatosan gyártott bakeliten adnak ki, és a bevételének egy részét Brian Eno Earthpercent nevű környezetvédelemmel foglalkozó jótékonysági szervezetének ajánlják fel.