Két kamasz fiú megerőszakolt egy 15 éves lányt Zádorfalván

Múlt csütörtökön Zádorfalván két fiatalkorú fiú, egy 17 és egy 15 éves, megerőszakolt egy 15 éves lányt. A nyomozás során kiderült, hogy a lányt a nyílt utcáról csalták csapdába, majd egy elhagyatott pinceházban erőszakoskodtak vele.

A 24.hu beszámolója szerint a lány biciklivel tartott hazafelé, amikor három helyi fiatal leszólította. A két gyanúsított arra kérte, hogy kövesse őket, mert mondani szeretnének neki valamit. A lány a falu külterületére érve követte őket egy kétszintes elhagyatott pinceházba, ahol a fiúk erőszakos szexuális cselekményt hajtottak végre rajta. A bűncselekmény után a lányt megfenyegették, hogy ne beszéljen a történtekről.

A Miskolci Törvényszék szóvivője, Homa-Hajdu Eszter Júlia tájékoztatása alapján a bíróság négy hónapra elrendelte a két gyanúsított nyomkövetős bűnügyi felügyeletét, melynek keretében engedély nélkül nem hagyhatják el lakhelyüket. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak megszökhetnek, vagy befolyásolhatják a sértettet és a tanúkat. A cselekményük minősített szexuális erőszak bűntettének is minősülhet, amennyiben bizonyítást nyer. A végzés végleges.