Újabb változás a benzinkutakon: holnaptól olcsóbb lesz a benzin

A benzin nagykereskedelmi ára kedden bruttó 2 forinttal csökken, míg a gázolaj ára változatlan marad. A hazai kutakon a 95-ös benzin átlagára 595 forint, a gázolajé pedig 600 forint lesz.

A holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára folytatja a július közepén kezdődött csökkenő tendenciát, amikor még 612 forint volt a literenkénti ár. A gázolaj ára ezen a héten nem mutat változást, így annak átlagára továbbra is 600 forint marad a hazai kutakon.

A keddi árcsökkenés a benzin esetében bruttó 2 forinttal érinti a beszerzési árakat, ami a fogyasztók számára is kedvező változást jelent. Az aktuális átlagárak a hazai kutakon a mai napon a következők: a 95-ös benzin 595 forint/liter, míg a gázolaj 600 forint/liter. Legutóbb szombaton csökkent a benzin ára, azonban az átlagárakhoz képest változás nem történt, de több benzinkúton érezhetően csökkentek az üzemanyagárak.

Nagy csökkenést hozhat a szeptember

Szeptember első napjai is csökkenést hoznak az üzemanyagárak tekintetében, és a holtankoljak.hu információi szerint a benzinért 2 forinttal kevesebbet kell fizetni, míg a gázolaj ára változatlan. Az átlagárakhoz képest egyes kutakon a benzinért 556, a gázolajért pedig 560 forintot kell fizetni.

Számos bankház publikált olyan elemzést, amelyek a nemzetközi olajár esését valószínűsítik, így szeptembertől várhatóan tovább csökkennek az üzemanyagárak. Az Mfor Üzemanyagár-figyelőjének előző hétvégi prognózisa szerint a mostani héten mindkét üzemanyagfajta átlagára 600 forint alá csökken. A legutóbbi árcsökkenéssel a 95-ös benzin esetén egy helyet változott a magyar árak pozíciója az uniós rangsorban, ezzel megelőztük Szlovéniát.