Az Ázsia Expressz izgalmas rajtja: balesetek és stratégiák

Az Ázsia Expressz ötödik évadának első adásában a versenyzők már azonnal komoly kihívásokkal néztek szembe, amikor a Fülöp-szigeteken egy lakatlan szigetre kellett eljutniuk különböző vízi járművekkel. Krausz Gábor és Mikes Anna előnyhöz jutottak, de nem mindenki volt ilyen szerencsés: Zámbó Krisztián és Szuperák Barbi balesetet szenvedtek.

A TV2 műsorában a magyar celebek a Fülöp-szigetek és Tajvan vidékein mérik össze talpraesettségüket. A versenyben olyan ismert párosok indulnak, mint Till Attila és Stohl András, Mikes Anna és Krausz Gábor, Cserpes Laura és édesapja, István, Jolly és szerelme, Szuperák Barbi, Zámbó Krisztián és testvére, Adrián, Sáfrány Emese és Béres Anett, Laky Zsuzsi és Dietz Guszti, valamint Zsigmond Angéla és párja, Mészáros Bende.

Az első adásban a szimpátiaszavazáson Krausz Gábor és Mikes Anna nyertek, így ők motorcsónakkal indulhattak az első kalandra, míg a többieknek evezniük kellett. Krauszék a kis előny mellett Cserpes Lauráéknak is segítettek, akik így szintén motorcsónakkal vehették az akadályt.

A versenyzők a homokos tengerparton töltötték az első éjszakát, ahol Krauszék dönthettek az étel elosztásáról és az alvóhelyekről. Zámbó Krisztián és Sáfrány Emese rozoga tutajon érkeztek a szigetre, ami különösen Zámbóéknak okozott nehézséget.

A kihívások azonban nem értek véget a szigetre érkezéssel. Zsigmond Angéla a kiszállásnál esett el, míg Zámbó Krisztián és Szuperák Barbi megégették magukat. A tűzgyújtás is gondot okozott néhány versenyzőnek, de Laky Zsuzsi és Dietz Guszti gyorsan teljesítették a feladatot.

Sáfrány Emese észrevette, hogy Krausz Gáborék inkább egyedül járnak, de ez nem zavarta különösebben a többieket. Stohl András és Till Attila pedig humorral fogadták a kényelmetlen körülményeket, és elfogadták a sorsukat.

A TV2 közleménye szerint az Ázsia Expressz ötödik évadának első adása a teljes lakosság körében a heti műsortoplista első helyén állt, és mindhárom kiemelt korcsoportban a legnézettebb műsor volt (aug. 26-szept. 1., korcsoport: A4+). A 18-59 évesek körében a kaland-reality első része 16,3 százalékos átlag közönségarányt és 284 ezres átlag nézőszámot ért el, míg a teljes lakosság körében az átlag nézőszám 722 ezer fő volt.

A sikeres szezonkezdés után a következő hétvége még nagyobb nézettségi csatát ígér, hiszen az RTL-en az X-Faktor, a TV2-n pedig a Sztárban sztár All Stars is elstartol.