Orbán Viktor kötcsei beszédének időpontja megvan

Szeptember 7-én, szombaton kerül megrendezésre a 23. kötcsei piknik, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tartja majd meg a politikai évadot meghatározó beszédét.

A kötcsei piknik hagyományosan a nyári politikai események sorát zárja, és előkészíti a következő politikai évadot. Az idei rendezvény mottója a "Legyen béke már" lesz. A Dobozy-kúriában tartandó eseményen a kormány és a Fidesz-KDNP holdudvarához tartozó újságírók, közéleti szereplők, művészek lesznek jelen.

Orbán Viktor a zárt körű eseményen mondja el stratégiai beszédét, amelyben a 24/25-ös politikai évad irányait határozza meg. A tavalyi beszédben a miniszterelnök egy olimpia megrendezésének feltételeiről és 15 nagy dossziéról beszélt, valamint arról, hogy új törvényre van szükség a vendégmunkások miatt, és hogy 2034-ig tervezett 15 nagy „dosszié” tervei vannak készen. Az atv.hu információi szerint a 2023-as kötcsei találkozó mottója "Ahol a szabadság, ott a haza" lesz, azonban ez a mottó a tavalyi találkozóé volt. Az eddigi kötcsei találkozókon a miniszterelnök a tusnádfürdőihez hasonló stratégiai beszédet szokott mondani, melyben a világban bekövetkezett nagy változások hatásait, és az arra adott kormányzati válaszokat fejti ki.