Elfogták Magyarország egyik legkeresettebb bűnöző házaspárját

Kommandósok csaptak le a bűnszervezet vezetőjére, K. Péterre és feleségére, K. Edinára, akiket közel egy év bujkálás után fogtak el egy dunai panzióban.

A rendőrség honlapja és a Police.hu közleménye szerint a házaspárt a Pécsi Ítélőtábla tavaly novemberben ítélte el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt, melyet bűnszervezet tagjaiként követtek el. K. Pétert 7 év, míg feleségét 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A bűnszervezetet K. Péter vezette, aki vagyonőri munkák adókötelezettség nemfizetése melletti ellátására hozott létre céghálózatot. Az adókötelezettségek elkerülése miatt a piaci árnál jóval kedvezőbben látták el az őrző-védő feladatokat, így nagy vagyont halmoztak fel. K. Edina szintén részt vett a cégháló működtetésében.

A büntetések jogerőre emelkedése után a házaspár nem kezdte meg a büntetés letöltését, hanem bujkálni kezdtek a hatóságok elől. K. Péter felkerült a top 50 legkeresettebb személyt tartalmazó listára is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya az alapos felderítőmunkának köszönhetően azonosította a házaspár tartózkodási helyét, és 2023. augusztus 22-én délután egy Bár településen található panzióban fogták el őket a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató egységével közösen.

A rendőrök a körözötteket a Mohácsi Rendőrkapitányságra állították elő, majd onnan a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Az esetről videó is készült, amely dokumentálja az elfogást.