MÁV késések és pótlóbuszok hiánya zavarják az utasokat

A Pusztaszabolcsról Székesfehérvárra közlekedő S440-es vonat nem indult el a menetrend szerint, ami kellemetlenséget okozott a városba ingázó munkavállalóknak. Az utasok panaszkodtak a kommunikáció hiányára és a valós pótlószolgáltatások elmaradására.

A MÁV a Facebook-oldalán jelentette be a pótlóbuszok menetrendjét, meg nem nevezett okokból. Azonban az utasok szerint a pótlóbuszok sem érkeztek meg, különösen a hajnali 4 óra 33 perckor induló S440-es járat helyett, ami további kellemetlenségeket okozott az utasoknak, akik így elkéshettek a munkából.

Kedden több probléma is késéseket okozott a MÁV-nál. A Veszprém vonalon a jelzőberendezés meghibásodása miatt növekedett az utazási idő, 20-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani Tüskevár és Kerta között. A Székesfehérvárról Budapestre tartó Z30-as vonat egy orvosi vészhelyzet miatt késést szenvedett Kelenföldön, emiatt nem közlekedik tovább, és a Déli pályaudvarról 9:10-kor Székesfehérvárra induló Z30-as vonat (4542) csak Kelenföldtől közlekedik, várhatóan 10 perces késéssel. Késésekre lehet számítani a Kelenföldi pályaudvarról induló vonatoknál. Az előző napot is zavarok jellemezték, beleértve a Keleti pályaudvaron történt kisiklást. A legtöbb szolgáltatást helyreállították, de a Keleti pályaudvaron a javítások még folyamatban vannak.

A MÁV nem biztosított pótlóbuszt a 44-es vonal utasainak kora reggel. Kedden reggel több vonalszakaszon is fennakadások voltak, néhány útvonalon pótlóbuszokkal helyettesítve. Késésekről és fennakadásokról számoltak be különböző vonalakon, többek között a Tapolca-Keszthely és a Veszprém-Kerta útvonalakon. A Tapolcáról 9:49-kor Keszthelyre induló személyvonat (19627) helyett pótlóbusz közlekedik, ami Alsógyenes megállóhelyet nem érinti, helyette a Győrből Keszthelyre tartó Tanúhegy expressz (19607) áll meg Alsógyenesen kb. 11:09-kor. Azonban a Keleti Pályaudvaron a vonatok szolgáltatása kedden reggeltől fokozatosan helyreállt, így a Claudiopolis nevű Kolozsvár felől érkező Intercity öt kocsijának vasárnapi kisiklása után ismét fogadni és indítani tudják a vonatokat az érintett vonalakon.