A Keleti pályaudvaron fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés

Kedden reggelre várhatóan helyreáll a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron, miután vasárnap este egy kisiklás miatt jelentős fennakadások voltak. A MÁV folyamatosan dolgozik a normális működés helyreállításán.

A Keleti pályaudvaron kedden reggel kezdődött meg a vonatforgalom fokozatos helyreállítása. A vasárnap esti kisiklás következtében a Hatvan, Miskolc, Újszász, Szolnok és Békéscsaba vonalakon közlekedő vonatok várhatóan elsőként térnek vissza a normál menetrend szerinti közlekedésre. A Pécs és Győr felől érkező vonatok ideiglenesen a Budapest-Kelenföld állomásra érkeznek körülbelül 9 óráig. A Keleti pályaudvaron a helyreállítási munkálatok miatt várhatóan zaj lesz az éjszakai órákban.

A kisiklás miatt pótlóbuszok közlekednek a Keleti és Rákos állomások között. A nemzetközi vonatok, mint például a Railjetek és a Dacia, csak a Budapest-Kelenföld állomásról indulnak. A Budapest-Pécs/Kaposvár, Budapest-Győr-Szombathely/Sopron és Budapest-Hatvan-Miskolc vonalakon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. A S76-os vonatok a Rákos és Pilisvörösvár között módosított menetrend szerint közlekednek.

A MÁV vezérigazgatója meglepődött azon, hogy a külföldi utasok számára milyen kevés információ állt rendelkezésre a fennakadások alatt. A Nyugati pályaudvaron és a Balaton környékén is jelentettek késéseket egy külön baleset miatt. A helyzet lassan javul, a Keleti pályaudvaron a sínek helyreállítási munkálatai nagyrészt befejeződtek, több vágányon is újra indulhatott a forgalom. A H8-as vonal esetében és a Kőbánya felső és Rákos állomásokra közlekedő BKK buszok használata ajánlott. Hétfőn a Keleti pályaudvar még nem volt teljesen üzemképes az országos vasúti balesetek miatt.

Az utasokat arra kérjük, hogy ellenőrizzék az érintett vonatok alternatív útvonalait. A Budapesti tömegközlekedési szolgáltatások egyes járatai továbbra is elfogadják a vasúti jegyeket a fennakadások miatt. A közlekedési miniszter, Lázár János nem kommentálta a MÁV-val kapcsolatos legutóbbi problémákat.