Ivan & The Parazol új dala a BBC Radio 1 műsorában debütál

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb rádiós csoportjának, a BBC-nek a Radio 1 állomása fogja bemutatni az Ivan & The Parazol zenekar új dalát, a Breeze-t, amely a Future’s Alternative című műsorban lesz hallható. Ez a műsor azokat a friss zenéket mutatja be, amelyeket a szerkesztők a legjobbnak ítélnek, különböző stílusokban, mint például punk, alternatív műfajok, rap vagy metál.

A Kultúra.hu értesülései szerint a Breeze című dal 2024. augusztus 27-én hangzik majd el a műsorban. A zenekar, amely a 2010-es években vált az egyik legismertebb hazai bandává, karrierje során felváltva adott ki magyar és angol nyelvű dalokat, és zenéjükben a hatvanas, hetvenes évek rock and roll kultúráját ötvözik kortárs könnyűzenei hatásokkal.

Vissza a gyökerekhez

A csapat jelenleg egy új, kizárólag angol nyelvű dalokat tartalmazó lemezen dolgozik, amelyről a Dancer című szám már korábban megjelent. Az Ivan & The Parazol legutóbbi angol nyelvű albuma 2019-ben látott napvilágot, és karrierjük során öt nagylemezt adtak ki, valamint több ismert dalt is feldolgoztak. A zenekar 2014-ben a Sziget Fesztivál hivatalos himnuszát is megalkotta, és 2013-ban az MTV Europe Music Awardson az év legjobb magyar zenekaraként is elismerték őket. A Budai Pop című lemezük, amely csak magyar nyelvű számokat tartalmazott, 2021-ben jelent meg.

A BBC Radio 1-es állomásának műsorában való szereplés komoly elismerést jelent a zenekar számára. A zenekar saját Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést arról, hogy a Breeze című új daluk augusztus 27-én lesz hallható, és szeptember 5-től a legnagyobb zenei platformokon is elérhető lesz. Az Ivan & The Parazol 2010-ben alakult Budapesten, 2012-ben jött ki első nagylemezük, és a legújabb, készülő albumukon – melyen szerepelni fog a most debütáló Breeze is – azonban csak angol nyelvű felvételek fognak szerepelni.