Hamis rendőr lebukása Ploieștiben

Egy 25 éves román férfi másfél évig játszotta a rendőrt Ploieștiben, hamis igazolványokkal, airsoft-pisztollyal és adóvevővel felszerelkezve. A férfi, aki csupán nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezik, részt vett közúti ellenőrzésekben, kihallgatásokon, nyomozásokban és razziákban is.

A csaló férfi tevékenységét egy valódi rendőr is segíthette, aki jelenleg tagadja az érintettségét. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, és az eredmények alapján az imposztort letartóztatták, előzetes letartóztatását rendelték el, hivatali visszaéléssel és csalással vádolva. A segítséget nyújtó rendőrt felfüggesztették a szolgálati kötelezettségei alól.

A bíróság döntése értelmében a férfi előzetes letartóztatásba került, ami azt jelenti, hogy a tárgyalása előtt a börtönben marad. Az eset különösen szokatlan, tekintettel arra, hogy a férfi csupán alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, és mégis képes volt hosszú ideig átverni a hatóságokat. Az ügy további részletei még váratnak magukra, ahogy a nyomozás halad előre.