Dühbe gurult férfi fejelte meg az intézkedő rendőrt

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki egy közlekedési szabálysértés során lefejelte az intézkedő rendőrt.

Egy Csongrád-Csanád megyei településen történt az eset, ahol egy nő nem állt meg a "STOP" táblánál, amiért a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki rá. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a nőt eltiltották a járművezetéstől, ezért a rendőrök elő akarták állítani a rendőrkapitányságra. Ezt próbálta megakadályozni a nő ismerőse, aki indulatosan a rendőrök felé indult és az egyiküket lefejelte.

A támadó férfi, aki korábban már kétszer volt elítélve közlekedési és erőszakos bűncselekmények miatt, beismerte a cselekmény elkövetését. A Makói Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt 2 év, végrehajtásában 4 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, míg a terhelt és védője enyhítésért fellebbezést nyújtott be. Az esetről a szolgálati autó fedélzeti kamerája készített felvételt, amely dokumentálja a történteket. A férfi a támadás után tovább szidalmazta és fenyegette a rendőröket, míg a nő önként beszállt a szolgálati autóba.