Idős férfit öltek meg Öcsödön

Öcsödön, Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy idős férfit brutálisan meggyilkoltak a saját otthonában. A gyilkosságot a tettes maga jelentette be apjával együtt a kunszentmártoni rendőrkapitányságon. A fiatal elkövető bevallotta, hogy az előző nap délután bement az idős férfi házába, bántalmazta, majd elhagyta a helyszínt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fiú és apja a kunszentmártoni rendőrkapitányságra mentek, ahol a fiú beismerte tettét. A rendőrség a bejelentést követően érkezett a helyszínre, ahol az idős férfit holtan találták otthonában. A fiatal gyanúsított ellen folyamatban van a nyomozás.

A helyszínelés hosszú ideig tartott, és a rendőrség nem adott ki nyilatkozatot. A helyi lakosok rablógyilkosságra gyanakodnak, mivel az idős férfi sok embernek nyitotta meg az ajtaját. A családja aggódott érte, ezért profi biztonsági kamerákat szereltek fel a házában. Öcsödön növekszik a betörések száma, és a közbiztonság iránti elégedetlenség is egyre nagyobb. A drogprobléma is aggodalomra ad okot, sokan már nem mernek az utcára menni. A faluban működik polgárőrség, de a lakosok szeretnének állandó rendőri jelenlétet, mivel a körzeti megbízottak nem mindig tartózkodnak ott.